About

Geschiedenis

Dave Surfboards is opgericht in 2006 vanuit mijn stoke voor het surfen. Surfen was in opkomst en vooral op bekende spots werd er al volop gesurft. Op deze spots was er ook een redelijk aanbod van surfboards. Echter in de rest van Nederland waren er vooral beginnersboards verkrijgbaar of boards met heel veel volume voor de Nederlandse surf. Omdat er voor de gevorderde surfers weinig betaalbare performance boards op de markt waren ben ik gaan samenwerken met Europese shapers om hier verandering in te brengen. Want zoals we inmiddels allemaal weten, kent Nederland ook topdagen. Daarnaast stijgt het niveau van de Nederlandse surfer ieder jaar.

Shapers

Als snel groeide Dave Surfboards uit tot een uit de hand gelopen hobby en werd ik benaderd door Euroglass in Hossegor. Euroglass is een van de beste surfboard fabrieken ter wereld van Quiksilver. Met shapers als Christiaan Bradley, Mark Phipps en Simon Anderson. Euroglass wilde hun boards graag op de Nederlandse markt zetten, hiervoor zochten ze een surfshop met kennis van zaken. Na Euroglass volgde veel bekende merken en werd Dave Surfboards een online core surfshop voor alle niveaus surfers. Dat is het tot de dag van vandaag nog steeds.

Advies

Na een aantal jaren raakte ik naast Dave Surfboards betrokken bij het begeleiden en coachen van surftalent in Noordwest Nederland. Onder de talenten zaten Petten locals Mike van Westen, Kevin Stins, Niels Kooij en meervoudig Nederlands junioren kampioen Joshua Groot. Deze talenten werden al snel geselecteerd voor het Nederlands team. Nu een aantal jaren verder rijden en testen deze mannen nog steeds voor het Dave Surfboards team. Door goede feedback over en weer, gesprekken met ‘s werelds beste shapers en surftrips over de hele wereld is Dave Surfboards nog steeds het adres in Nederland om je favoriete surfboard te laten shapen. Of om je te helpen met het selecteren van je ultieme surfboard.

Hartelijke groet,

Dave

1 thought on “About

  1. Beste Dave,

    Wij zijn opzoek naar een goed board voor onze 10 jarige zoon (1.35 m en 30 kg). Woonachtig op curacao.
    Hij surft al even, maar is nog geen pro 🙂
    Kun je ons adviseren? Ik heb al even op je site gekeken, maar heb echt hulp nodig!

    Groeten vanuit Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *